måndag 2 mars 2015

En skojig grammatikbok

Sara Lövestam, Vad är grejen med verb?


Handling:
Om verb vore medborgare, vilka skulle styra landet? Varför är particip som lustiga krabbor och vad är likheten mellan preteritumsystemet och Stålmannen?
Detta är boken för dig som älskar grammatik eller vill lära dig att älska det. Använd den istället för en skolbok för att lära dig om konjugationer och tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnena sinar eller ha den som bildande toalettlektyr.

Vad jag tycker:
Tänk att grammatik faktiskt kan vara rolig! Sara Lövestam har skrivit en lärande men underhållande bok om vad som egentligen är grejen med verb. Jag är extremt dålig på grammatik, jag kan väl hjälpligt det mest övergripande som vad verb, adjektiv, substantiv är för något. Men det är rent ytligt och jag skulle vilja veta mer. Sara Lövestam ger mig lite mer kött på benen när det kommer till verb men jag tror att jag läste denna för snabbt. Jag lånade boken på biblioteket och fick snabbläsa den då lånetiden gick ut och andra stod i kö för den. Bättre hade nog varit att läsa den lite långsammare och ta till sig det som Lövestam skriver om. Grejen med verb visar att grammatik inte behöver vara trist och tråkig, utan att den faktiskt kan vara riktigt rolig. Lövestam har skrivit en bok där grammatiken används och berättas om på ett helt nytt sätt. En smart, underhållande och intressant bok som borde användas i skolundervisningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar