onsdag 18 mars 2015

Läsflow och om böcker som knockar en totalt

Under mars månad så har jag hamnat i ett läsflow där böckerna ramlar på som pärlor på ett band och jag älskar verkligen hur böckerna verkligen kommit fram igen.  För en tid sedan skrev jag om bristsjukdomar och även om dessa bristsjukdomar fortfarande finns kvar så har jag med hjälp av en klok mor och en förstående sambo fått till en bra balans mellan studier, vardagen, sambon, djuren och mig själv. Det finns rent av mer tid över till läsning och egen tid än innan, fast tiden inte rent fysiskt blivit längre.  Under slutet av februari och i mars så har de där riktigt bra böckerna avlöst varandra,  jag har nu fem fullpoängare i min lista ( en är inte dit skriven än men jag vet att den kommer bli fem stjärnor på den) och  där finns i mars även två 4 och ½ stjärnor. Sedan har vi ett riktigt bottennapp, den ska jag skriva om i helgen tänkte jag.  Det känns fint att få börja året med så här många fina böcker!

Sedan måste jag få berätta lite om det enorma intryck jag får av den bok jag läser just nu. Jag läser Margret Atwoods Oryx and Crake och jag är helt tagen av den! Vilken bok det är! Och varför i hela fridens dar har jag inte läst detta tidigare! Oryx and Crake är en sådan bok som man vill stanna i hela tiden, väsentligheter som mat, sömn, vardag finns det inte tid för. Samtidigt är denna bok en utmaning för mig då jag läser på engelska. Men också en egoboost då jag inser att jag faktiskt kan läsa rätt obehindrat och där jag känner att jag följer med i historien. Detta är en bok jag vill äga och ha, jag vill ha alla delar rättare sagt i denna trilogi. Samtidigt så känner jag mig så lycklig över att ha hittat en helt ny författare och att det finns så mycket att utforska i hennes författarskap.

Senast i måndags så låg jag på kvällen och funderade över min nyvakna längtan efter romaner. Romaner som är djupare, moderna, mysiga utan att bli för sockriga, känslosamma, gamla, tankekrävande och vackra romaner. Jag älskar mitt deckar/thriller/fantasy/dystopi-träsk innerligt, här trivs jag väldigt väldigt väl och jag känner jag mig hemma. Men en del av mig saknar den tiden då jag läste annat med, vid sidan av detta träsk så fanns en hel skog av romaner av alla dessa slag. Jag upplever att  Oryx and Crake är en dystopisk skildring men den har en fot i träsket samtidigt som den har en fot i skogen.

Så nu ska jag på allvar börja läsa alla de romaner som ligger som hyllvärmare, de där som hamnat i skymundan bara för att de inte hört hemma i träsket utan i skogen.  Jag ska även scanna bokhyllorna mer noggrant på biblioteket och då utanför deckaravdelningen =) och jag ska läsa allt jag vill läsa och jag ska njuta till fullo av varje stavelse!

Jag hittade också denna pärlan i en trevlig bokhandel och habegäret blev väldigt väldigt stort kan jag säga! Men den ska få fungera som morot under våren och så får det bli min present till mig själv när studierna tar slut i maj!  Man ser kanske lite dåligt vad det är men det är alltså Oryx and Crake, The Year of the flood och MaddAddam av Margret Atwood i en snygg box!


10 kommentarer:

 1. Svar
  1. =) Det känns riktigt bra faktiskt!

   Radera
 2. Vilket underbart inlägg, blev glad när jag läste :)

  SvaraRadera
 3. Vad härligt, Helen! Och boxen ska du så klart unna dig under försommaren - det blir en bra belöning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Tack! Det ska jag göra med! En bok kan ju aldrig bli fel som belöning!

   Radera
 4. Åh jag är i precis samma flow och som jag har längtat efter det. Jag har plötsligt en helt annan tid till att läsa och vet egentligen inte varför. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med läsflow! Det känns så bra i både själen och kroppen!

   Radera