söndag 15 mars 2015

Vargbröder: Havets fångar

Michelle Paver, Vargbröder del 2: Havets fångar


Detta är då bok nr 2 så vill ni undvika spoilers så hoppa över att läsa!

Handling: I Vargbröder, den första delen i serien, kämpade Torak och vargungen mot Ondskan, ett svårt och farofyllt uppdrag som nästan kostade dem livet. Nu är de tillbaka, men kampen mot Ondskan är långt ifrån över.
Återigen förflyttas vi 6000 år tillbaka i tiden. Torak befinner sig i Korpklanens läger tillsammans med Renn och de andra klanmedlemmarna. Toraks älskade Ulv är borta och en smygande och dödlig sjukdom hotar Korpklanen. När en av klanens medlemmar dör måste Torak ge sig av för att söka efter ett botemedel. Korpklanens ledare varnar honom för att det kan vara en fälla. Men Torak har inget val om Storskogens folk ska kunna räddas.

Vad jag tyckte: Det är härligt att få återse Torak och Ulv igen och jag gillar att Renn får en mer självständig röst och del i historien denna gången. Samtidigt som Torak kämpar för att finna ett botemedel så får vi som läsare ta del av en värld som är så mycket annorlunda om man jämför med vår egna. Det märks att Paver hr gjort ordentligt med reschar innan boken för boken är fylld av fakta kring livet under stenålder och om hur skogen ter sig för Torak. Men det är snyggt invävt i historien och det blir aldrig för mycket.  Hans speciella band med skogen är fint berättat och jag njuter av att läsa om Toraks, Ulvs och Renns äventyr! Jag är inte i rätt ålder för serien men ibland är det så skönt att bara få läsa helt kravlöst. Mina krav på att boken är välskriven och intresseväckande finns där ändå men Michelle Paver lyckas skapa en trovärdig berättelse som engagerar och som är spännande hela vägen igenom. En härlig bokserie som jag kommer fortsätta läsa när jag är i behov av något enkelt och lättillgängligt.  I denna bok så finns där dock en aningen mer mörker och det märks att Michelle Paver börjar fördjupa sin serie och knyter samman de olika delarna bättre än i första boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar