måndag 29 juni 2015

Sommarlov med Kulturkollo: # Hemligheter

Sommarlov med Kulturkollo: # Hemligheter

Hemligheter kan både vara små och stora, de kan sakna betydelse i det långa loppet men de kan också vara livsavgörande. Hemligheter ha vi nog alla, stora eller små.

 Jag tipsar idag om två böcker där hemligheter spelar en stor roll och där hemligheterna kommer att både förgöra och bygga upp. Hemligheter som gör att du som läsare tappar hakan och läsa om de senaste sidorna för att du tror att du missat något. Båda böckerna är otroligt välskrivna, smarta och riktigt bra. Läs dom båda och njut!

E.Lockhart, Kanske är det allt du behöver veta:
Så här skriver förlaget: "En vacker och välbärgad familj.  En privatägd ö. En smart, men trasig tjej och en passionerad kille med högtflygande drömmar. Fyra vänner vars vänskap blir destruktiv. En revolution. En olycka. En hemlighet. Lögnerna. Kärleken. Läs den.
Och om någon frågar hur den slutar – LJUG."
Min recension kommer i slutet av veckan.


Karen Joy Fowlers, Vi är alla helt utom oss:
Så här skriver förlaget: " Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes föräldrar bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj.
Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände som lämnade familjen i spillror. Sedan dess är Lowell på flykt, deras en gång så levnadsglada mamma är en skugga av sitt forna jag och deras pappa likaså. Och Fern, Rosemarys älskade syster, vad hände med henne? Ingen av dem hade kunnat föreställa sig hur Ferns öde skulle påverka dem. Då, nu och för alltid."
Läs min rec Här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar