måndag 1 september 2014

Augusti

Nu är även augusti månad slut och nu kan man väl säga att det är tid för hösten. En vacker sommar har kommit och gått, och som vanligt är det med ett sting av vemod som man inser att hösten faktiskt är här. Men hösten i sig bär med sig många vackra saker så det ska nog bli en fin tid detta med. Sommarens allra sista månad blev dock fylld med läsning, dock med läsning som ovanligt nog var av det sämre slaget.
Som vanligt skriver jag bara en slags lista här med korta omdömen, kika in Här så hittar ni länkar till alla recensioner.

Månadens bästa:  Neil Gaimans bok Oceanen vid vägens slut var en mycket speciell upplevelse, vacker samtidigt som den var mycket mörk. Och sedan har vi även ju Diana Gabaldons underbara Främlingen!
Månadens sämsta/mindre bra/ besvikelse:  Tatiana de Rosnay Ryskt bläck var en stor besvikelse faktiskt, det kunde ju ha blivit så bra men så blev det så dåligt.
Månadens fakta:   Jenny Damberg, Nu äter vi!, om den moderna mathistorien.
Månadens finaste:  Om man tolkar finaste som sötast så blir det Cecelia Aherns bok Dagbok från imorgon, en varm feel-good som gav mersmak
Månadens dystopi: Hugh Howey, Ull,  var en annorlunda dystopi men tänkvärd sådan.
Månadens intressantaste: Att jag läste så få deckare under augusti. 
Månadens deckare/thriller: Även denna månad seglar Christoffer Carlsson in här med sin bok Den fallande detektiven
Månadens avslut:  Sista boken i serien om Morwhayle är nu utläst, Peter Bergting Legenden om Morwhayle-Demonprinssessan, det är vemodigt att avsluta en serie man gillar så mycket. 
Månadens antal:  17 böcker blev lästa i Augusti, nu så är min läsning på banan igen. Dock är jag lite förvirrad över att jag lyckats träffa på så många sämre böcker under augusti som jag gjort och att jag läste ut de. Jag brukar annars vara ganska så hård där och lägga undan böcker som inte tilltalar mig eller som jag upplever dåliga ganska så direkt.  Men nu får vi hoppas på att resten av hösten blir fylld med många riktigt bra böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar