lördag 6 september 2014

Bokbloggsjerkan 5-8 septermber

Denna vecka handlar bokbloggsjerkan om detta: Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Min bästa lästid är just på kvällarna faktiskt, framförallt vardagskvällarna då. Jag går helst och lägger mig minst 1 timme innan jag ska släcka lampan för kvällen, för det är just då som jag läser som bäst. Alla vardagsmåsten är avklarade, studierna är gjorda för dagen och alla djuren har lagt sig till ro för natten. Ofta så lägger sig kära Sambon samtidigt och läser han med.  Sedan är det mycket lätt att den där timmen blir både 2 och 3 timmar innan lampan släcks. Ibland kan det även bli 4 timmar om boken jag håller på med är riktigt riktigt bra. Men ofta blir det enbart 1-2 timmars koncentrerad läsning varje vardagskväll. På helgerna blir det läsning på kvällen ut efter om tid finns över. Men i gengäld så läser jag mer på dagtid om tid finns på helgerna, vardagarna hinns det oftast inte med läsning på dagtid faktiskt. Jag har nämligen svårt att snutt-läsa, alltså att läsa en kvart eller så när tid finns.

 Just nu är jag lite mitt i mellan böcker, jag har påbörjat Stephen Booth Död och begraven men ännu inte kommit så långt i den. Jag har faktiskt nu när jag tänker efter enbart den boken på gång, annars brukar jag ha minst 2 olika böcker igång.  

20 kommentarer:

 1. Jag läser nästan aldrig i sängen, men gärna i fåtöljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att läsa i fåtöljen är även det mysigt, där brukar jag sitta när jag läser om dagtid. =)

   Radera
 2. Det låter ju mysigt, att ligga där båda och läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt mysigt! Det är härligt att ha en partner som gillar läsning. Men det kan även vara farligt när båda fastnar i en bok och klockan tickar på utan att någon av oss märker det!

   Radera
 3. Svar
  1. =) Det är väldigt mysigt! Nu har jag ju turen att jag inte somnar när jag läser i sängen, medan andra kanske somnar direkt när det lägger sig. Vi är alla så olika vilket är så härligt!

   Radera
 4. Vilken härlig rutin du har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =) Rutiner är viktigt för mig, annars blir det lätt kaos!

   Radera
 5. Jag brukar bli så avslappnad när jag läser innan jag ska sova att jag automatiskt blir trött :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det visst vara även för mig, det är bara så att det tar väldigt lång tid för mig att komma till ro på kvällen. Därför behöver jag ligga i sängen en eller flera timmar innan jag blir så pass avslappnad så att jag kan sova.

   Radera
 6. Jag brukar också gå och lägga mig ungefär en timme innan jag har tänkt att jag ska sova, så att jag får gott om tid att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Härligt att det är fler som gör samma som en själv!

   Radera
 7. Önskar jag hade din disciplin, skulle bli mycket mer läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En disciplin skapad av tvång =) Jag måste lägga mig tidigt då det tar lång tid för mig att koppla ner och stänga av dagen, så jag har lärt mig att detta är det bästa sättet. Ett stort plus blir precis som du säger att det blir mycket läst!

   Radera
 8. Även om jag lägger mig tidigare för att läsa kommer sömnen rätt snabbt ikapp och lässtunden blir alldeles för kort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara även för mig, ibland är man så trött att själva stunden som krävs för att jag ska kunna sova blir rätt kort.

   Radera
 9. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening. det känns ovant och skumt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det bli så även för mig, jag brukar alltid ställa larmet på telefonen på en lämplig tid för att inte riskera att läsa alltför sent. Vad tråkigt att du är sjuk, hoppas du snart mår bättre.

   Radera
 10. Läser också alltid i sängen innan jag somnar

  SvaraRadera