tisdag 23 september 2014

Top Ten Tuesday: Tio böcker på höstens läslistaDenna vecka vill de på Top Ten Tuesday att vi ska lista tio böcker som står på våran höstläslista. Men kära nån då! Bara tio stycken! Mina läslistor är ju ca 1 mil långa vardera! Jag gör ett försök då, här är tio stycken som jag ser framemot lite extra mycket

 1.  Fredrik Backman, Britt-Marie var här.  Såklart längtar jag efter Backmans nyaste men är samtidigt lite ängslig. Kan denna vara lika bra som de andra två? Kommer det bli en mellanbok? 
 2. Peter May, Lewismannen.  Jag är mycket sugen på att återvända till de Yttre Hebriderna och framförallt att få återse Fin McLeod
 3. Belinda Bauer, Livet och dödens villkor.  Detta verkar vara en mycket mörk berättelse, passande för ruggiga höstkvällar
 4. Sharon Bolton, En mörk och förvriden flod. Lacey Flint är tillbaka igen och det verkar vara en riktigt obehaglig berättelse detta.
 5. Marie Lu, Champion. Den avslutande delen om June och Day
 6. Maggie Stiefvater, Drömtjuvar. Längtat efter denna en rätt lång tid nu, men av någon anledning finns den inte inne på biblioteket.
 7. Laini Taylor, Blod och stjärnstoft, Andra delen om Karou och jag längtar verkligen att få återse henne och alla de andra igen.
 8. Jonathan Tropper, Plan B. Jag har läst alla hans utgivna böcker och verkligen gillat dom alla, nu hoppas jag på att denna med är så där härligt skön och varm som de andra var.
 9. Carl-Michael Edenborg, Alkemistens dotter. En helt ny författare för mig. Men en bok som rymmer alkemi, äventyr, hemligheter och kärlekens obändiga kraft låter onekligen som en mycket passande höstbok!
 10. Elanor Catton, Himlakroppar. Ännu en ny författare med en bok som verkar vara väldigt bra. Nya Zeeland, guldrusch, historia, hemliga sällskap, försvunna människor och äventyr.

Ett litet urval av alla de böcker jag vill läsa, kika in under flikarna Vill läsa och Nya böcker längtan så får du en ganska så uppdaterad insyn över vad jag vill läsa just nu!   Sedan finns där väldigt mycket att hämta i min egna hyllor med, bla så har jag planerat in läsning av Vilhelm Moberg i höst och jag ska fortsätta med Per-Anders Fogelströms böcker.  Så mer böcker lär jag inte behöva, men jag kommer ändå fortsätta hamstra böcker och fylla på läslistor precis som en liten ekorre fyller på förråden inför vintern.  Det jag behöver mer av är just lästid!

8 kommentarer:

 1. Det kommer så himla många bra böcker i höst, och flera här vill jag läsa. Men på min lista valde jag att bara ta med de jag redan har ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett smart sätt att sålla! Jag har med en del oläst hemma men då jag lånar det mesta jag vill läsa så fick det bli de jag väntar på ska komma in på biblioteket!

   Radera
 2. Hälften av de här böckerna vill jag verkligen läsa, men först måste jag skaffa mig dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma problem som jag har! Några kommer som recex men de allra flesta lånar jag så det blir till att vänta.

   Radera
 3. Började lite på Cattons bok men fick inte känsla för den just nu så den fick pausa, men tror att den egentligen är jättebra.
  Backman måste jag se till att prova snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backmans böcker kan jag verkligen rekommendera. =)

   Radera
 4. Många bra! 2, 3 och 4 kunde jag inte vänta på så jag har redan läst dem på engelska :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag kunnat läsa ordentligt på engelska hade jag nog med läst de tre redan! =)

   Radera