tisdag 30 september 2014

Top Ten Tuesday: Böcker som är svåra att läsa

Denna tisdag vill The Broke & The Bookish att vi ska skriva om böcker som vi upplever svåra att läsa på ett eller annat sätt att.Jag brukar numera vara rätt bra att lägga ifrån mig böcker jag inte gillar men här tolkar jag det mer att det är ämnet i sig som är svårt och som gör att man upplever läsningen svår. Inte att boken i sig är dålig, så man kan se böckerna som tips för de är välskrivna allihopa. Så jag kör på min tolkning här.

(Today we are talking about books that were hard for us to read (because difficult of book, subject matter, because it was cringeworthy-- however you want to interpret)!)

 • Marley och jag av John Grogan kan vi ta som gemensam bok för att berätta att böcker där djur är med och dör, det är svåra böcker för mig det.
 •  John Green får ensam ta ansvaret för böcker där folk dör av diverse sjukdomar, detta är svårt på många sätt, här kan vi lyfta fram hans bok Förr eller senare exploderar jag
 • Lasermannen av Gellert Tamas. En bok som fick mig att bli mörkrädd och må fruktansvärt illa
 • Torka aldrig tårar utan handskar, Jonas Gardell. En stark historia om en mörk tid i svensk historia, gripande och mycket upprörande
 • Inga kelgrisar, inga styvbarn, Cia Sigesgård, En bok som så var så ruggigt välskriven om ämnen som gör mig illa att läsa om, kvinnomisshandel, våldsamma män och liknande, att jag fick sluta läsa boken.

12 kommentarer:

 1. Jag tolkar det också som att de menar svårt att läsa som i jobbigt ämne inte dålig bok. Men jag hade svårt att hitta tio jag också så därför hoppade jag över denna vecka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde på en halv lista denna vecka! Lite fusk men så kan det bli ibland =)

   Radera
 2. Jag tog med böcker av båda sorter, så fick jag ihop tio :) Lasermannen är verkligen en riktigt otäck bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var lite lat idag =) Lasermannen är riktigt riktigt otäckt.

   Radera
 3. Inga kelgrisar var jobbig, men mest för att jag äcklades så. Förr eller senare exploderar jag borde jag aldrig ens gett mig på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Inga kelgrisar var riktigt obehaglig, mycket för att den var så välskriven. Den kröp in under huden på mig. John Greens bok var väldigt väldigt tung att läsa, en stark bok på många sätt och plan.

   Radera
 4. John Green fick vara med hos mig också.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om John Green. Läste ut Förr eller senare, på tåget hem. INGET smart drag. Grät som ett barn. Och vi ska inte tala om Torka aldrig tårar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej låter inte smart att läsa Green på tåget. Jag fick söka upp sambon och gråta ut efter att ha läst klart den boken. Torka aldrig tårar bjöd också på många tårar, läser del 3 just nu. Läst hälften men fick ta en paus.

   Radera
 6. Marley och jag var riktigt jobbig fram emot slutet, eftersom hunden blev så fruktansvärt dålig. Det svåra för mig var inte att han dog, utan att han verkade lida så länge innan de tog bort honom.

  Både John Greens bok och Jonas Gardells böcker är riktigt jobbiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det så med boken om Marley, tyckte så synd om hunden. Jag håller på med sista delen i TATU, små bitar åt gången.

   Radera