onsdag 17 september 2014

Tematrio: Personliga pronomen

Då Chili idag mår rätt bra, just nu sover han och jag har hunnit med skolan så uppstod en ledig stund. Vad kan vara bättre än att fylla i en tematrio då! (Läs mer om Chili i nedanstående inlägg)

Lyran fortsätter med den grammatiska inriktningen och vill denna vecka att vi ska lista tre böcker med personliga pronomen. Återigen fick jag besöka Ordklasser.se för att få lite hjälp på traven!

 1. Jag heter inte Miriam, Majgull Axelsson.  Ja denna bok har förekommit på många av mina listor men det förtjänar den. Det är en sådan där bok som alla borde läsa, framförallt nu efter söndagens val. Smärtsamt vacker och berörande på djupet
 2. De Utvalda-Tankeläsaren, Kristin Cashore En riktigt välskriven och spännande fantasy-serie med unga kvinnor som är riktigt kick-ass typerna!
 3. De Osynliga, Stef Penny. En ny oläst bok som jag precis idag fick hem i min brevlåda, rec-ex och som verkar vara väldigt spännande!  Det handlar om en romsk familj där kvinnan i familjen försvinner och det verkar som ingen vill att hennes far ska leta efter henne. Låter mycket intressant och med tanke på att jag verkligen gillade hennes förra bok I vargars följe så det bådar gott!

12 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon men de tre överst står på listan över böcker jag ska läsa.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Jag heter inte Miriam måste jag läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag håller med dig där! Det är en så stark och drabbande bok, mycket viktig.

   Radera
 3. Miriam vet jag att jag vill läsa, jag väntar bara på pocketutgåvan. Nu blev jag sugen på din trea med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kliar i fingrarna här med! Men har två som står före i kön dock, så kanske nästa vecka. Om jag inte hänfaller åt slalomläsning som det brukar bli!

   Radera
 4. ny bok av Stef Penny? tack för tipset! jag var väldigt förtjust i hennes förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Jag gillade även hennes förra väldigt mycket.

   Radera
 5. Inga böcker jag läst men Axelssons bok står på TBR listan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Axelssons bok kan jag verkligen rekommendera.

   Radera