torsdag 25 september 2014

Tematrio: Räkneord

  Denna vecka vill Lyran att vi ska lista tre romaner eller noveller vars titel innehåller räkneord. Det blev faktiskt en trio med otäcka och mörka böcker denna vecka!

  1. Rum 213, Ingelin Angerborn  En mysrysig spökhistoria för unga som är riktigt härlig läsning även för vuxna. En hel del kalla kårar utlovas!
  2. Barn 44, Tom Rob Smith. En annorlunda deckare som utspelar sig i Sovjet, i början av 50-talet. Vi följer en säkerhetsagent när han hamnar mitt i en mordgåta.  En stark bok som många gånger gjorde mig riktigt arg och upprörd.
  3. Patient 67, Dennis Lehane.  Vem är patient 67? Och vad är det som försiggår på Shutter Island?  Ashcliffe sjukhus för svårt mental sjuka brottslingar döljer många hemligheter och detta är en obehaglig bok. Den skrämde mig rätt rejält emellanåt i alla fall! Men det gäller att hänga med, för inget är som det verkade vara vid den första titten. Sen finns det i denna boken en av mest läskigaste och skrämmande twisterna jag varit med om faktiskt!  14 kommentarer:

  1. Okända böcker för mig. Tack för tipsen!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Varsågod! Jag kan rekommendera alla!

    Radera
  2. Patient 67 är den enda av dem jag läst, den är verkligen bra. En sån bok som lyckas vända upp och ner på allt bara på de sista sidorna och ändå vara logisk!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Precis! Det är en obehaglig bok, riktigt skrämmande men också riktigt bra.

    Radera
  3. Dom två senare har jag läst. Men jag är ganska säker på att jag borde läsa spökhistorien också, fast jag inte direkt hör till målgruppen.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Jag tycker definitivt Angerborn går att läsa fast man är vuxen!

    Radera
  4. Inga böcker som jag har läst, men jag är lite nyfiken på Dennis Lehanes bok. Skulle vilja läsa den och sedan se filmen :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Dennis Lehane rekommenderar jag och filmen är också den riktigt bra tycker jag, Leonardo Di Caprio gör ett riktigt bra jobb i den filmen.

    Radera
  5. Patient 67 tyckte jag var väldigt bra! Har taggat dig till en enkät, om du vill vara med :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Även filmen är riktigt bra faktiskt! Åh Spännande! Då vet jag vad jag ska göra på min söndagstid med bloggen! =)

    Radera
  6. Patient 67 är ruskigt bra och slutet fantastiskt. Filmatiseringen blev också mycket lyckad, Leonardo Di Caprio och Michelle Williams är lysande. Barn 44 är också bra. Inte lika förtjust i uppföljaren Det hemliga manifestet men vill ändå läsa mer av Tom Rob Smith.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Visst är även filmen Patient 67 riktigt bra. Jag har ännu inte läst något mer av Tom Rob Smith, de verkar svåra att få tag på numera.

    Radera
  7. Patient 67 är verkligen skrämmande! och obehagligt. både som bok och film

   SvaraRadera
   Svar
   1. Visst är den det! En favorit här faktiskt.

    Radera