tisdag 2 december 2014

Top ten tuesday: Nyheter jag längtar efter, 2015

Tisdagens Top ten tuesday handlar om de nyheter som kommer 2015 och som vi längtar lite extra mycket efter. Att försöka koka ner den längtans listan till bara tio känns nästan omöjligt men jag gör ett försök!

 1. Mistborn av Brandon Sandersson. Modernista ger äntligen ut en översättning av denna fantasyserie, Carolina läser  ( länk till hennes recension om första boken) har gjort mig riktigt nyfiken på denna så jag är mycket glad över att den översätts!
 2. Hyresgästerna av Sarah Waters. Natur och kultur ger ut en ny bok av Sarah Waters vilket lockar väldigt mycket då jag verkligen gillat alla hennes tidigare böcker.
 3. Dött vatten av Ann Cleeves. Äntligen kommer nästa del om Jimmy Perez! Bonnier förlag är snälla och översätter den åt mig! =) 
 4. Än skyddar natten, Anna Lihammer. Historiska media ger ut fortsättningen på den historiska deckarserien med Carl Hell och polissystern Maria.
 5. Utsikt ifrån ett torp, Henrik Ekman. Detta låter som en väldigt intressant bok och jag gillar Henrik Ekman som författare
 6. Vargavinter av Cecilia Ekbäck Historisk thriller i lappländsk vildmark låter som något som kunde passa mig väl.
 7. Liv efter liv av Kate Atkinson. Massolit förlag ger ut en ny bok av Kate Atkinson är ju väldigt trevligt.
 8. Skymningsporten av Jeanette Winterson. En författare jag gärna vill läsa mer av
 9. Den viskande dödskallen, Jonathan Stroud. Jag var mycket förtjust i den första boken Den skrikande trappan och jag hoppas på att bok två är lika bra.
 10. Korpringarna 1: Odins barn av Siri Petersen. En fantasyserie som låter väldigt spännande.

Sedan kommer det säkert många fler när alla vårkataloger kommer ut, därefter har vi sommarens och hösten utgivning att se framemot. Men detta är är i alla fall ett axplock av de böcker jag gärna vill läsa nästa år. 

10 kommentarer:

 1. Det är många böcker som vi båda ser fram emot ser jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Vi har en likartad lässmak verkar det som =)

   Radera
 2. Det ska bli väldigt spännande att se hur Ann Cleeves fortsätter historien om Perez.

  SvaraRadera
 3. Mistborn har jag funderat många gånger på att läsa. . Kul att den kommer på svenska. Får se om jag läser på svenska eller engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat ett tag på att läsa den på engelska men är inte så duktig på att läsa på engelska än så jag väntar på den svenska utgåvan.

   Radera
 4. Är dålig på vad som kommer ut nästa år, härligt att höra att det finns mycket att se fram emot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Jag hade inte heller så stor koll men visst verkar det som det kommer en del spännande nästa år!

   Radera
 5. Vad kul att både Waters och Winterson kommer att bli översatta nästa år! Men jag vill nog läsa deras böcker på engelska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Jag väntar nog på översättningen, jag har fortfarande svårt att läsa på engelska. Men jag tränar på det, sakta men säkert. Men det är härligt att dessa två kommer ut med nytt, Waters gillar jag verkligen och Wintersons författarskap vill jag verkligen fördjupa mig i.

   Radera