tisdag 15 mars 2016

Ett stort tack!

Som ni kanske märkt så har jag inte varit speciellt aktiv här på bloggen sista tiden, en och annan recension men inte mer än så. De sista 14 dagarna har det rent av varit helt tyst här. Men de senaste månaderna har varit extremt tunga med mycket smärta och trötthet som i kombination med en ganska så tuff behandling sugit all must ur mig. När sedan vår katt Luna blev akut sjuk förra veckan igen så blev allt ännu tyngre, det var en orolig vecka där innan vi så att säga kom ut på andra sidan och där Luna idag mår mycket bättre. Nu är dock Luna en gammal dam, hela 15 år, så lite försiktiga får vi  vara innan vi ropar hej. När jag sedan gick och ramlade i förra veckan och skadade mitt knä rätt illa så var som om andan gick ur mig helt.  All lust och glädje försvann helt och jag orkade inte med något alls. Jag gick till jobbet, tog hand om djuren, slö-tittade på tv-serier och sov...Det gick så långt att jag i helgen började fundera på att lägga bloggen på hyllan ett tag, trots att jag egentligen tycker mycket om att arbeta med bloggen och där den fungerar som ett andningshål.  Men just nu kändes allt som förut varit roligt bara för mycket.

Men så igår kväll fick jag ett mail ifrån Joelinda på bloggen Boktanken. Ett mail där hon uttryckte sin oro över hur jag mådde då jag inte bloggat på väldigt länge. Ett mail som fick mig att börja gråta faktiskt för det var så värmande och vänligt. Vi känner inte varandra annat än genom bloggen så att säga. Men ändå tog hon sig tid och skrev ett vänligt mail, hon hade en fråga till utöver detta. Men den lilla gesten av medmänsklighet var stor för mig. Detta räckte för att jag skulle kunna pusha mig själv över den där tröskeln och sätta mig ned här vid datorn.  Jag har hittat tillbaka till bloggen igen! Så tusen tack Joelinda för ditt vänliga mail och för ditt fina omnämnda på din blogg! Så stolt jag blir och rörd av dina vänliga ord.

 Gå gärna in och läs hos Joelinda då hon har ett spännande jubileumsfirande just nu!  Jag lägger in en virtuell blombukett till dig här som tack!


6 kommentarer:

 1. Tänk vad några ord kan göra skillnad! Jag är glad att du är tillbaka, Helen, och hoppas att lilla katten tillfrisknar också. Bokbloggarkollektivet är en himla trevlig samling vänliga människor, måste jag säga - här finns inte alls den där tävlingsivern, konkurrensen och skitsnackandet som man verkar ha på andra nätforum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Visst är det så! Bokbloggarkollektivet är verkligen ett trevligt gäng! Tack igen för din vänlighet!

   Radera
 2. Vad härligt att få ett sådant mail när man är mitt uppe i en dålig period. Jag är glad att det verkar bättre och att du är tillbaka.
  Har själv velat hit och dit om en eventuell bloggpaus pga stress ( och flytt mitt i allt det ) men kom fram till jag nog mår bättre av att blogga än inte. Även om jag är sjukskriven just nu måste jag ju göra någonting och läsning och blogg är min avkoppling så jag tror det skulle bli mer stressande att låta bli faktiskt.
  Hursomhelst, det här skulle inte handla om mig. Jag är jätteglad att du bestämde dig för att stanna kvar! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord! Och så skönt att du fortfarande känner lust inför att blogga! Det är ju så det ska vara och jag är så glad att jag hittade tillbaka, med lite hjälp.

   Radera
 3. Du skulle bara våga lägga ner din blogg, hur ska jag annars kunna ha mina mikropauser. Pausa gärna från bloggen, men du får inte sluta med den. Superkramar min tigerunge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå! Jag ska behålla bloggen, min mams måste ju få sina mikropauser! =) Nejdå, bloggen betyder för mycket har jag insett för att jag ska kunna lägga ned den helt.

   Radera