torsdag 24 mars 2016

Veckans bokbloggsfråga: Vecka 12

Ny vecka och en ny bokbloggsfråga! Denna vecka ska jag försöka undvika bli så ilsk =)

Såhär undrar Carola denna vecka:
Hur hittar du inspiration till ditt läsande? Vart får du tips på böcker som du vill läsa (bokbloggar, boktips i tidningar, litteraturprogram på tv/radio/poddar, kompisar eller?) Hur ser din vill-läsa-lista ut? 

Inspiration till läsning hittar jag nog främst via andra bokbloggar faktiskt, bokbloggarna ger mig massvis med bra tips på läsning, både sådant som är bekant för mig men också sådant som är helt nytt för mig. Jag får också massa inspiration genom att besöka biblioteket. Jag försöker åka dit en gång i veckan, har med några titlar jag är nyfiken på men sedan strosar jag mest runt och tittar. Det är det som är så bra med biblioteket, jag kan ta med hem en bok enbart för att omslaget är fint eller att titeln låter spännande. Är boken sedan inte så bra som jag trodde då är det bara att lämna tillbaka den! Helt gratis dessutom! Utan biblioteket hade nog min läsning varit mindre innehållsrik och inte så bred som den är. 

Min-vill-läsa-lista.... Jag har en här på bloggen, Vill läsa-lista, men jag glömmer hela tiden bort att den finns faktiskt. Kanske ska bli bättre på att checka av den.  Den allra längsta vill-läsa-listan finns nog i huvudet, den är miltals lång och tar aldrig slut!

8 kommentarer:

 1. Jag hittar också mycket av vad jag vill läsa via bokbloggar, men precis som du kan jag ofta hitta böcker på biblioteket också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokbloggar är verkligen fulla av boktips =)

   Radera
 2. Ja man skulle ju kunna ha en vill-läsa-lista på bloggen. Så långt har jag inte ens tänkt.

  SvaraRadera
 3. Det där med biblioteket är sant även för mig, där går jag alltid ut ifrån med minst en bok som jag inte hade tänkt mig från början :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det alltid så! Man tänker att man ska bara lämna tillbaka några böcker och låna en eller två men det håller aldrig!

   Radera
 4. Justja, biblioteket glömde jag som inspirationskälla.

  SvaraRadera