torsdag 9 april 2015

Aprilenkät- Eller våren var är du?


Jag hittade en rolig vårenkät hos Johannas Deckarhörna och det kändes som en skön stunds avkoppling innan det är dags att göra kvällsmat! 


 1. Hur långt har våren kommit där du bor, alternativt senaste nya vårtecknet då såg?
Här i södra Småland har våren börjat titta fram så smått nu. Solen lyser ända till halv åtta på kvällen, morgonen fylls av fågelkvitter (tjatter) och det går att under dagen använda en något tunnare jacka. Vitsippor har jag sett en del av och några tranor har jag också stött på.

2. Vilken var den senaste boken som flyttade in hos dig?
Det var två födelsedagsböcker nämligen Fredrik Backmans bok Britt-Marie var här och Ann Cleeves bok Dött vatten.
3. Vilka nya böcker ser du fram emot under våren (april och maj)? Om du har dålig koll på nyheter, berätta om vilka du ser extra mycket fram emot att läsa i vår, oavsett ålder. 
Liv efter Liv av Kate Atkinsson skulle jag gärna läsa så fort det bara går. Jussi Adler Olssons Den gränslösa står även på den listan så även Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen. Men även Brandon Sanderssons bok Mistborn står på denna listan och Maggie Stiefvaters Sovarna. Anna Gavalda ska komma med ny bok i Maj, den står med på läslistan, den heter Hjärtat i vår vänskap. Mo Hayders bok Behandlingen finns också med på denna evighetslånga lista! Plus Anna Lihammers nya bok med ju!  Säkert finns där en hel drös till men jag har inte hunnit kolla in alla förlag och listor ännu. 
4. Påskliljor eller tulpaner. Vilket är egentligen finast?
Tulpaner! Min favoritblomma =) Har en rabatt som är smockad med tulpaner och redan nu ser jag att bladen är på väg upp! Som jag längtar! Se bild ovan!
5. Nämn en debutförfattare, alternativt en författare som du inte läst något av än, som du gärna vill läsa i vår.
Karen Joy Fowler, Vi var alla helt utom oss och Kvinna på tåget, Paula Hawkins,  Istvillingar av S K Tremayne samt en en hel hög till säkert, jag har inte hunnit läsa alla listor än och jag har glömt bort att beställa sommarens tjocka katalog! 
6. Myntet har ju två sidor. Vad är det sämsta med våren?
Björkpollen hade jag gott kunnat vara utan!
7. Beskriv din favoritplats vid utomhusläsning.
Ute på altanen under parasoll om solen är för stark och med en kopp kaffe, bilden är tagen förra året, runt maj tror jag faktiskt.

8. Finns det någon ny fackbok som lockar lite extra i vår? (Typ kokbok, trädgårdsbok, biografi…)
Yuval Noah Hararis bok Sapiens är jag riktigt nyfiken på.
9. Finns det någon bok ur vårutgivningen du vill läsa men kommer spara till sommaren?
Ingen aningen faktiskt, mina bokhögar växer ständigt på alla håll och kanter och jag läser det jag känner för att läsa. Möjligen att jag tar tag i mitt evighetsprojekt att läsa lite mer klassiker i sommar, när skolan är slut och hjärnan lite mer vaken
10. Slutligen en fråga som knyter an till den förra, nära börjar egentligen sommaren? Vad tycker du? Ett visst datum, eller vid ett visst väder eller något annat?
Sommaren börjar den 1 juni, för min syster fyller år och hon är verkligen ett sommarbarn! Ljus, färgglad, glad och varm precis som sommaren! =)
Taggade att göra enkäten: Alla som vill! Länka gärna till Johannas Deckarhörna som skapat denna men hänvisa gärna hit med!

5 kommentarer:

 1. Anna Lihammers nya landade i brevlådan idag, är verkligen nyfiken på att läsa! Roligt att du ville göra enkäten, och vilken fin läshörna du har ute :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt! Tack, jag gillar min lilla läshörna, hoppas jag snart kan ta och sitta där =)

   Radera
 2. Björkpollen är ett gissel som jag också hade klarat mig utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, björkpollen är helt onödigt =)

   Radera
 3. Nu gjorde du mamma tårögd igen. Det vet du att du inte få göra när jag är på jobbet. Så fint skrivet om din syster. Ska verkligen visa henne det. Men varför har du inte sagt att Jussi Adler Olsen och Gerhardsson kommer ut med nya böcker. Du vet du måste uppdatera mamma din. Puss och kram och ha en bra i våren. Älskar dig.

  SvaraRadera