måndag 20 april 2015

En inspirerande föreläsning med Lasse Berg

Förra måndagen ( den 13/4) var jag och kära sambon på en föreläsning som vårt lilla bibliotek ordnat. Föreläsningen hölls av Lasse Berg, författare till den otroligt fascinerande boken Gryning över Kalahari vilken jag har läst.Läs Här vad jag tyckte om den ( Hans andra två böcker i samma serie tänker jag ha som sommarprojekt faktiskt)

I över 1 och ½ timmer så sprutar Lasse Berg ur sig fakta, anekdoter, skämt och berättelser som han illustrerar med en "frivillig" ifrån publiken! Många skratt och mycket givande ämne, ett ämne som Lasse Berg bevisar flera gånger om att han har en oerhörd kunskap om och som han brinner för att dela med sig av. Hans iver och engagemang riktigt bubblar över och emellanåt snubblar han över orden för att han vill hinna med att dela med sig av så mycket som möjligt! Det är riktigt fascinerande att ta del av allt det som Lasse Berg gjort för att kunna skriva dessa böcker. Ämnet den mänskliga evolutionen är ett rikt och brett område som rymmer många ämnesområden alltifrån paleontologi, arkeologi, etnologi, dna/gen-forskning och en mängd andra forsknings områden.  Lars Berg håller en föreläsning som ger upphov till samtal mellan mig och kära sambon, vi pratar långt in på natten och ställer oss frågor som har få svar. Det är svindlande tider som gått sedan vi människor skildes oss ifrån aporna och det krävdes många steg innan vi Homo Sapiens dök upp på allvar. Han försöker ge svar på frågor ifrån oss i publiken, frågor som rör alltifrån religion, kultur och barnfostran.  Hans föreläsning visar på olika teorier och tankegångar kring vad som krävdes för att homo sapiens skulle lyckas.

En underbar föreläsning som gav en välbehövlig positiv vitaminkick!
Här finns en wiki-sida och här är Ordfronts förlags sida om honom, på förlaget sida kan man även se att Lasse Berg håller öppna föreläsning runt om landet i vår och man kan även läsa mer om hans olika böcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar