onsdag 8 april 2015

Film-Onsdag: The Night Listner

The Night listener

Handling:
Gabriel Noone arbetar som radiopratare, hans program sänds en timme innan midnatt och är älskat av
många. Gabriel väver in berättelser i sitt radioprogram för han är även författare. Efter en mycket uppslitande separation ifrån hans mycket yngre livspartner Jesse så känns livet inte längre så roligt. Men en dag så får Gabriel ett manus ifrån sin goda vän Ashes, ett manus skrivet av en fjortonårig kille. Boken berättar om hans traumatiska uppväxt med ständiga övergrepp och misshandel. Peter som killen heter är nu sjuk i aids och Gabriel sträcker ut en hand till Peter. De börjar samtala via telefonen och det växer fram en far/son-relation mellan dom. Men det är ändå något som skaver och när Jesse påpekar för Gabriel en del orimligheter börjar även Gabriel tvivla på vad som är sant eller inte.

Vad jag tycker
The Night listner är tycker jag en enkel film där det egentligen inte händer så värst mycket men som på det stora hela ändå bjuder på en kuslig thriller. Stundtals är filmen något förutsägbar och blir lite seg så undrar man ändå vad är det som pågår egentligen? Vem är Peter egentligen? Jag gillar också verkligen Robin Williams rollprestation i denna filmen, han gör en lågmäld och återhållsam rolluppvisning som stämmer väl överens mer karaktären Gabriel. Ensamhet och sorgsenhet över ett förspillt liv är två röda trådar i filmen.  Detta är andra gången jag ser filmen och jag tycker faktiskt att den håller även denna andra gången. Robin Williams lyckas med små medel lyfta en relativt simpel historia och göra den riktigt bra. Även Toni Colette innehar en av de större rollerna och hon lyckas skapa en riktigt otäck rollkaraktär som smyger in under skinnet på en i vissa scener.

The Night Listener är en småkuslig thriller som bjuder några otäcka vändningar. Filmen är i sig en trivsam och underhållande berättelse som är väl värd att se. Filmen bjuder på en del tankeväckande frågor kring om att man kanske inte alltid ska tro på det man hör eller ser. Att man bör våga se bakom kulisserna och får svar på vad som egentligen händer.


Tydligen bygger filmen på en bok, boken heter samma som filmen och är skriven av en för mig okänd författare vid namn Armistead Maupin.

Produktionsår: 2006
Medverkande:  Robin Williams, Toni Colette, Rory Culkin
Regissör:  Patrick Stettner
Längd: 91 min
Genre: Drama, Mystery, Thriller


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar