söndag 19 april 2015

Anna och den franska kyssen, Stephanie Perkins

Stephanie Perkins, Anna och den franska kyssen 
Rec-ex ifrån Modernista förlag, Tack!

Handling:
Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.

Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att Anna inte pratar ett ord franska lär hon känna en del trevliga nya personer, inte minst den snygge Étienne St. Clarie, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen – och det kanske hon också är… eller?

Vad jag tyckte:

En sockersöt berättelse om kärlek och vänskap, om mod och att våga ta steget ut fast man är rädd. En kärleksfull bok om den ljuvliga staden Paris, boken är fylld med parisiska miljöer och detaljer. Anna är en fin karaktär om än något velig och St: Clair är en vacker pojke som inte vågar bestämma sig. Just detta velandet och tvekandet leder tycker jag till att boken emellanåt går på tomgång, jag får faktiskt flera gånger känslan av att det inte händer något, att berättelsen puttar på och är små mysig men där inget egentligen händer. Sedan blixtrar det till och där berättelsen blir så ljuvligt kärleksfullt vacker. Vissa scener får mig att le fånigt och känna ett varmt pirr i hjärtat. Anna och den franska kyssen är verkligen en söt och charmig berättelse med varm humor och ömsint karaktärskildringar.  Men samtidigt blir jag lite frusterade över Anna, hon befinner sig i denna vackra stad men ändå upptäcker hon den aldrig fullt ut.  Däremot gillar jag att först få lära känna Anna och S:t Clair, hur deras vänskap får växa fram och där förändringen till kärlek inte är så lätt, det ger en känsla av trovärdighet. De olika bikaraktärerna bidrar också till att skapa en skön känsla och där vi får andra perspektiv på berättelsen.

Anna och den franska kyssen är en lättsmält, underhållande och rakt igenom charmig berättelse. En sockersöt karamell som är mysig att läsa och som emellanåt skapar varma lyckopirr i kroppen och hjärtat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar