tisdag 22 november 2016

Arthur- Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

Mikael Lindnord, Arthur- gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem.

Handling:
De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.
Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.
Vad jag tyckte:
Hunden Arthur syntes i media och sociala medier för något år sedan och jag läste artiklar om denna hund då. Sedan kom det en bok som jag nu efter lång tid äntligen läst. Det är en varm skildring om en ensam och övergiven hund som väljer att slå följa med det svenska teamet. Boken handlar inte bara om Arthur utan vi får också en ordentligt förklaring om vad multisport är för något och vad det innebär.

Arthur är en enkelt skriven bok som på ett lättsamt sätt berättar om vänskapen mellan Mikael och hunden Arthur.  Berättelsen om Arthur är både gripande och hjärtevärmande, det är en skildring av vänskap och tillgivenhet. Det är också väldigt fascinerande att läsa om den extrema form av sport Mikael Lindnord utövar. Jag hade inte någon direkt kännedom om denna sorts av sport tidigare så det var intressant att få läsa om det med.

Arthur.. bjuder på en fin berättelse som berör och jag tyckte det var fin läsning.

2 kommentarer:

  1. Den här ska jag absolut läsa nån dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fin liten berättelse om en speciell hund =)

      Radera