tisdag 15 november 2016

Vi två av Andy Jones

Andy Jones, Vi två
Rec-ex ifrån Louise Bäckelin Förlag, Tack så mycket!

Handling
Fisher och Ivy har bara varit ett par i nitton dagar. Båda har haft förhållanden tidigare, men de vet båda två att det är annorlunda den här gången: De är ämnade för varandra. Att de egentligen vet väldigt lite om varandra känns mindre viktigt.

Men under det kommande året, en period då deras liv förändras oåterkalleligt, upptäcker Fisher och Ivy att det är en sak att bli förälskad och en helt annan att fortsätta vara förälskad.
Vi två är en charmig, ärlig, humoristisk roman om livet och kärleken och om vikten av att inte ta något av det för give
t.

Vad jag tyckte:
En dag låg denna bok i min brevlåda, en bok jag aldrig hört talas om ifrån ett förlag som jag inte kände till. Lite märkligt att den då hittade hem till mig.

Men en trevlig överraskning var det för Vi två är en charmig och varm feel-good med en nypa svärta. Det är en lättläst och underhållande berättelse som bjuder på både skratt och lite tårar. Jag tyckte dock att Fischer och Ivys relation kom alltför snabbt på, de inleder sin romans och sedan händer en mängd stora allvarliga händelser som kommer att förändra hela deras liv. Men utan att de pratar med varandra, de flyter mest omkring och de kommunicerar inte på riktigt. Vi har dessutom bara Fischers röst medan Ivy blir en suddig sidofigur i hela detta dramat. Det finns även en sidohistoria som är nog den del jag berörs starkast av, den som rör Fischers allra bästa vän El.

Men Vi två är inte dålig även om jag nu verkar lite negativ. Utan det är helt klart en läsvärd bok. Det är en behaglig läsning där myset blandas med torr brittisk humor varvat med en del svärta. Nu när vintermörkret smyger sig på så passar det utmärkt att krypa ned i soffan med boken, ta en bit choklad och en kopp varmt kaffe så är det mys på hög nivå!

Förlaget som boken kommer ifrån startade tydligen av Pocketförlagets vd Louise Bäckelin. Hennes mål med förlaget är att ge ut böcker inom feel-good, spänning och kärlek. Här finns en artikel där det går att läsa mer om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar