onsdag 30 november 2016

Ekens dotter: Splittrade skärvor av Annah Nozlin

Annah Nozlin, Ekens dotter: Splittrade skärvor 
Rec-ex ifrån författaren, Tusen tack!

Handling:
Hemligheter uppdagas, men Kel har inte alla bitar till pusslet. Varför berättar hennes far inte sanningen? Medan hennes bror försvinner allt längre bort kommer kriget oundvikligen närmare. Kel skickas ensam iväg för att hitta sina systrar, trygg i förvissningen om att hon sedan kommer att återförenas med sin älskade. Stjärnorna styr ödet och framtiden blir inte som hon väntar sig.

Vad jag tyckte:
Splittrade skärvor flätas ihop med första delen nästan utan övergång. Historien byggs vidare på med samma lågmäldhet och mjuka ton. Men med ett större stråk av mörker och allvar då kriget hotar att bryta ut. Kel måste snabbt lära sig sin roll i detta nya samtidigt som hon måste försöka hitta de sista resterna av sitt folk. Just detta att vi får veta mer om detta folkslag gillar jag då det är intressanta beskrivningar av dom. Kels roll i de händelser som kommer att ske är mer bakom frontlinjen än mitt i den men jag gillar det för ibland är det ju så det är. Ibland är just bakom i kulisserna som de starkaste hjältarna finns. Kel har samtidigt vuxit upp till en ung kvinna som vi vid detta läget känner väl och hon är fin karaktärer som jag trivs utmärkt tillsammans med.

Splittrade skärvor bjuder på samma vackra och trivsamma läsning och jag njuter hela vägen igenom. Detta är också den avslutande delen på Ekens dotter. Det är skönt att fantasyserier inte alltid behöver innehålla hur många delar som helst och vara tegelstens tjocka. Ekens dotter är två delar, ca 300 sidor per del och innehåller precis allt som behövs för en välskriven och vacker fantasyberättelse av det mer lågmälda slaget. Författaren Annah Nozlin har dock skrivit ännu en serie som utspelar sig i samma värld men 100 år senare, Miras saga heter den serien . Intressant drag och jag håller på med första delen i den serien just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar