fredag 25 november 2016

Pingvinglektionerna av Tom Michell

Tom Michell, Pingvinlektionerna   

Handling:
Engelsmannen Tom Michell är tjugotre år, singel och brinner av äventyrslust. Han får jobb som lärare på en prestigefylld internatskola i Argentina under det politiskt turbulenta 1970-talet. Men det stora äventyret börjar då Tom, under en semesterresa, räddar en oljeindränkt pingvin på en strand i Uruguay. Efter det vägrar fågeln lämna sin räddares sida och Tom har inget annat val än att smuggla med sig pingvinen på flyget tillbaka till campus.

Pingvinen döps till Juan Salvador och blir centrum för allas uppmärksamhet på skolan. Han blir rugbylagets maskot, värd på Toms fester, hushållerskans förtrogne och simtränare till en blyg student. Juan Salvador sprider glädje till alla runt omkring - särskilt till Tom som i pingvinen har hittat en compadre och själsfrände för livet.

Vad jag tyckte:
Pingvinlektionerna är en otroligt charmig och mysig bok fylld med värme och kärlek. Kärlek till en pingvin dessutom! Jag fastnar direkt för den söta pingvinen Juan Salvador samtidigt som det är intressant att läsa om Tom Michells liv som lärare på en internatskola i Argentina på 70-talet, Tom Michells språk är lättläst och direkt berättat med djup värme och en torr syrlig humor som gör att jag både skrattar och får lite hjärtknip på samma gång.. Pingvinlektionerna är en fascinerande berättelse om en osannolik vänskap och om hur en liten pingvin kan förändra så många människors liv.

Pingvinlektionerna är en bok att läsa när man behöver något sött som lägger sig som varm bomull runt själen. Något som kan behövas läsas just nu när världen är så mörk som den är och när vinterns kyla gör att man vill bygga bo i soffan under de närmaste 5 månaderna. Boken har dessutom gulliga små teckningar som blir ett fint komplement till själva berättelsen. Pingvinlektionerna är en feel-good berättelse hämtad direkt ifrån verkliga livet. Läs den och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar