måndag 4 januari 2016

2015:s böcker, antal och topplista!

2015 så nådde jag upp i hela 188 utlästa böcker, ovanligt mycket och jag fick räkna om det två gånger för att se så att det stämde! Dock ska man tänka på att jag läst många enstaka noveller och en hel del böcker för unga i år. Sådant som går snabbt att läsa och fyller ut listan väldigt mycket!

Jag är nöjd med årets läsning, möjligen skulle jag velat läsa mer utanför min egen komfort-zon men samtidigt så känner jag inte något dåligt samvete över detta. Min läsning följer mycket min egna dagsform, humör och känsloläge och 2015 var ett stundtals riktigt tungt år så jag är så belåten så! Sedan är jag väldigt dålig på att skriva upp vilket land boken kommer ifrån, vilken format, sidantal och liknande. Något jag gärna skulle vilja men inte riktigt orkar.  En snabb titt på årets lista visar på att antalet kvinnor vs män är relativt jämnt så det är jag nöjd med.

2015 bjöd på många fina böcker och en del hamnar på årets topplista! Listan är utan inbördes ordning då jag inte kan bestämma att en viss bok är nr 1 och en annan nr 2, de är alla favoriter och nr 1 för att de bjöd på en läsning utöver det vanliga och som passade mig ytterst väl just då när jag läste den. Därför kan kanske en bok som fått 4 poäng segla in på topplistan, helt enkelt för att känslan och minnet säger mig att den förtjänar det. Samtidigt kan en fempoängare segla bort och ut ur listan för att minnet och känslan inte är riktigt densamma idag. Men det är bara enstaka fall det handlar om, jag försöker vara så rättvis jag kan!

Men här är de jag känner är mina favoriter under 2015, en Topp:15 blev det passande nog!
(Länkarna går till mina recensioner)Två bubblare måste nämnas och det är Sharon Bolton som med sin Små svarta lögner befäster sin plats på min älsklings-lista. Samt James Oswald som bjöd på en märklig och säregen deckare i Flickoffret, men som pga bok två Själarnas bok inte riktigt nåde ända fram.

6 kommentarer:

 1. Yay! Några av mina favoriter finns på din topplista med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Ska ta och kika på din lista med!

   Radera
 2. Vi hade en del lika! :) Och några av de som är med på din var väldigt nära att komma med på min också, det var så svårt att välja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt att välja! Jag missade rent av två böcker som jag fick göra ett tillägg av! Men visst är det samtidigt härligt att man har så många bra böcker att välja av när året är slut!

   Radera
 3. De flesta är favoriter även hos mig, härlig lista. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Tack! Ska ta och kolla din lista med!

   Radera