måndag 11 januari 2016

Bokbloggsjerkan 8-11 Januari


Idag när jag äntligen fick ork till att sätta mig ned vid datorn så poppar det överallt upp inlägg om jerkan! För äntligen är den tillbaka! Så härligt!

Bokbloggsjerkan 8-11 Januari och frågan lyder såhär:

Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?

Inte direkt faktiskt, det enda större jag kommer satsa på i år är att följa med på En världsomsegling på 366 dagar skapad av Johannas deckarhörna. I samband med denna resa så kommer jag fokusera på innehållet i min egen bokhylla och främst botanisera bland alla de olästa för att hitta nya spännande länder. 

Det är nog faktiskt det enda "utmaning" jag kommer avge när det gäller läsning eftersom det överensstämmer med min egen önskan om vidga mina vyer något detta året. Eller förresten så har jag en liten idé som jag tänkte försöka göra tillsammans med min kära sambo. Vi såg i helgen den gamla filmen Mannen på taket, som ju är baserad på Maj Sjöwall och Per Wahlöös deckare. Jag fick då inspiration till att jag och kära sambon skulle läsa deras Roman om ett brott tillsammans och ha en liten minibokcirkel om detta. 

 I övrigt så ska jag bara fortsätta läsa, njuta av det och försöka hålla en god läs-takt som passar mig. 

10 kommentarer:

 1. Kul att du också är med och seglar :) Tycker det var en rolig och fiffig idé! Hoppas det blir bra det där med minibokcirkeln, tänk om jag kunde få med min sambo på sådant och diskutera en bok ;) Låter väldigt lämpligt att läsa efter behag, hoppas du får ett trevligt läsår med nya vyer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Ska bli spännande med seglingen! Tack!

   Radera
 2. bäst när man styr själv, lycka till med kursen!

  SvaraRadera
 3. Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska vara med på Världsomseglingen. Den verkar så himla kul, men jag vet inte om jag vill ta mig an ytterligare en utmaning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så jag funderar när det gäller din kaosutmaning med! =) Lagom brukar vara bäst!

   Radera
 4. Jag borde verkligen också läsa mer av det jag har i bokhyllan ... men det är ju så roligt att skaffa nytt. Jag läste Mannen på balkongen förra året och gillade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mängder av olästa böcker trots att jag inte köper massa...Men loppisar och second hand brukar fylla på rätt rejält. =)

   Radera
 5. God tur! Världsomseglingen är jag oxå ombord på, befinner mig själv för närvarande bokledes i Finland till att börja med. :)
  (Minibokcirkel lät trevligt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har också börjat min segling och befinner mig just nu i Etiopien! =) Mycket spännande!

   Radera