fredag 3 juli 2015

Sommarlov med Kulturkollo: # Sommarläsning

Sommarlov med Kulturkollo: # Sommarläsning

Jag läser faktiskt inte annorlunda under sommaren jämfört med resten av året. Det kan ha att göra med att jag faktiskt ännu inte haft någon riktig semester. I många år var jag sjukskriven därefter har jag de senaste åren studerat och då har jag ofta läst hela sommaren också. Förra året hade jag två veckor ledigt mellan två kurser men jag läste inte annorlunda för det, troligen för att jag var för trött för att läsa de två veckorna.

Det låter så härligt när folk planerar sin sommarläsning och gör långa listor på semesterpackning.  Förvisso har jag i många gånger packat ned speciella böcker när jag och kära sambon reste hem till mina föräldrar, då när vi bodde upp i Västmanland och föräldrarna här nere i Skåne.

Denna sommar så jobbar jag hela tiden men jag har planerat att de lediga stunder jag har och där tiden inte är ockuperad av annat ska ägnas åt att läsa. Gärna långsamt och länge, och allra helst på uteplatsen i skuggan under parasollet!

Nästa år kanske jag kan få min första riktiga semester och då ska jag minsann göra en sommarläsnings-lista!

4 kommentarer:

 1. under regniga november läser jag nog mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara för mig med, de regniga dagarna bjuder mer in till läsning.

   Radera
 2. Jag läser som regel mer under sommaren eftersom kvällsläsningen tillåts bli längre under den period när väckarklockan inte står på 05:00 nästan varje morgon. Älskar semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant det, så är det för mig med även om jag jobbar. Kvällarna känns längre och då läser jag mer.

   Radera