fredag 3 juli 2015

Sommarlov med Kulturkollo: # Upptäckarlust

Sommarlov med Kulturkollo: # Upptäckarlust

Inspirerad av Annas inlägg om Upptäckarlust och framför allt frågan hon ställer: Hur är det i er närhet – har ni något oupptäckt precis runt knuten som bara väntar? 
Upptäckarlust är ett fint ord och många turer har jag, kära sambon och hunden gjort tillsammans. Vi älskar verkligen att bege oss ut i vårt närområde och finna spännande platser. Gärna platser med historisk/kulturell anknytning. Och gärna i kombination med vandringsmöjligheter.  Vi har tex precis utanför byn en fem kilometer lång kulturrunda som bla går förbi en gammal pestkyrkogård!

Förra året så fick tillgång till bil då sambon tog sitt körkort vintern 2013 vilket öppnade upp helt andra möjligheter än tidigare.  Hela förra året åkte vi runt i vår hemtrakt nästan varje helg. Det var en enda lång avskedsresa på många sätt. Vi anade då att tiden för JumJum, vår älskade hund, höll på att ta slut och vi ville göra så mycket som möjligt innan det var försent. JumJum älskade att åka bil, det var bland det allra bästa som fanns. Vi behövde egentligen inte stanna någonstans för att han skulle bli lycklig så länge vi åkte bil!  Det var fint att kunna göra detta för honom och tillsammans med honom.

Men i år så har upptäckarlusten än så länge varit på noll, det har inte känts spännande längre och det har tagit emot. Nu när sommaren börjat komma så börjar den dock försiktigt att väckas men i lite annorlunda tappning. Vi vill gärna se historiska platser och vandra men vi försöker också hitta ställen som loppisar, lantkafér och museum, ställen vi inte kunde åka till med JumJum.

Här nedan kommer en del bilder ifrån våra hemtrakter och en del på JumJum med sin bästa kompis Gibbe, mina föräldrars hund:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar