måndag 30 januari 2017

Bokbloggsjerkan: 27-30/1, Okända eller favoriter?


Annika är tillbaka med Jerkan! Så roligt men jag hoppas också att Mia fortsätter med sin helgfråga för hon gör det så himla bra. Jag tycker det finnas utrymme för båda. Denna gång svarar jag på den allra sista dagen på jerkan. Men var tvungen att ta en ledig helg, stänga av datorn/mobilen/tv:n eftersom min migrän fick lite frispel pga en nya medicin. Fyra dagar med migrän och ögonmigrän blev lite väl mycket får jag säga. Idag är det lugnare så nu blir det en del bloggande innan jag tar ett träningspass som kan lugna kroppen och lindra värken som naturligtvis gått i taket pga all migrän.

Helgens jerka handlar om: Om du skulle tvingas välja mellan en hög med böcker av för dig okända författare, eller en med dina favoriter, vilken hög skulle du välja och varför?

Min första spontana tanke var: Bara mina favoriter såklart! Men sedan började jag tänka efter då okända författare faktiskt innebär nya historier och nya intryck. Så kanske blir mitt svar högen med okända författare. Jag hoppas på att detta rör sig om en gång och inte för alltid för då väljer jag ju favoriterna. Men om det är vid ett tillfälle så blir det de okända författarna just för att jag gillar att upptäcka nya författare och historier.  Men samtidigt så vill jag ju inte släppa mina favoriter, för de är ju favoriter av en anledning. 

Allra helst vill jag ju ha en blandning av okända författare och favorit författare. Så som jag har min läsning idag, lite av varje för det skapar en väldigt fin balans i läsningen. Lite av det som är tryggt och hemvant och lite av det som är nytt och främmande. 

Så jag tror faktiskt jag går emot strömmen här och gör lite motstånd mot själva tvånget att välja mellan högarna. Jag väljer helt enkelt halva högen med okända och halva högen med favoriter!

10 kommentarer:

 1. Ja, det är ju bästa blandningen!

  SvaraRadera
 2. Det är ju en sån blandning en vill ha :)

  SvaraRadera
 3. Nä du var inte sist, det var nog jag ... genial lösning du kom fram till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Tackar! Ville tänka lite utanför boxen och så är det ju min blogg och här bestämmer jag ju =)

   Radera
 4. Är det bara för stunden kan man ta de okända, men är det för evigt måste man nog ta ett säkert kort.. :) 50/50 är ju bästa blandningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Precis, om man bara behövde välja en gång och sedan får välja fritt igen hade jag gått helt på de okända.

   Radera
 5. Jag gillar ditt svar, det låter ungefär som min läsvardag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju den bästa läsblandningen, lite nytt och okänt och en del gamla favoriter!

   Radera