måndag 23 januari 2017

Främlingen av Harlan Coben

Harlan Coben, Främlingen

Handling:
Främlingen dyker upp från ingenstans. Hans identitet och motiv är okända. Men informationen han bär på är obestridlig. Han viskar några ord i ditt öra och försvinner medan din värld rasar samman.

Adam Price är gift med en vacker kvinna, har två underbara söner, ett välbetalt jobb och ett stort hus. Han har ett perfekt liv tills han möter främlingen. Snart inser Adam att hans äktenskap är baserat på en mörk lögn, och han dras in i en konspiration där människoliv står på spel.

Vad jag tyckte:
Harlan Coben tillhör en av mina favoritförfattare när det kommer till thrillers. I princip alla hans böcker har jag tyckt om, en del lite mindre och en del riktigt mycket. Men även hans lite sämre håller en riktigt hög kvalitet. Så det var väldigt trevligt när Cobens senaste bok låg i min brevlåda för någon vecka sedan. Denna gång bjuder Coben på en sann bladvändare med nagelbitande spänning och många oväntade twister. Det blir ingen fullpoängare denna gången men det är ändå lika läsvärt och underhållande.

Frågan om hur väl man egentligen känner någon ställs många gånger och där Adam Price får den obehagliga uppgiften att ta reda på om han egentligen känner den kvinna som han varit gift med i 18 år. Mängder av lögner kommer vi att få träffa på innan boken är slut. Främlingen är rafflande med tät stämning där de korta kapitlen gör att läsningen går i en rasande fart.

Coben visar här igen att han verkligen behärskar konsten att skriva thrillers som trots vissa osannolika inslag ändå känns trovärdiga och där intrigen håller tätt hela vägen igenom. Jag kunde inte finna på några större logiska hål eller problem utan historien vävs samman skickligt till en helhet. Karaktärerna är måhända en aningen stereotypa i sina sätt att agera och bete sig, de känns lite platta emellanåt. Men som tur är lyckas han peta in tillräckligt för att jag ska fastna och mitt intresse för de olika karaktärerna växer sig allt starkare ju längre in i berättelsen vi kommer.

Betyg: 4-/5
Boken kommer från: Rec-ex ifrån Bookmark förlag, Tusen tack!
Andra som skrivit om boken: Boklysten, I hyllan och Bookaholic Swede

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar