tisdag 17 januari 2017

På andra sidan väggen av Shari Lapena

Shari Lapena, På andra sidan väggen
 
Handling:
Anne och Marco Conti är ett par som tycks ha allt: ett kärleksfullt förhållande, ett vackert hem och en underbar bebis, Cora. Nu säger deras granne att hon inte vill ha med deras sex månader gamla dotter på sin middagsbjudning. Inget personligt, hon står bara inte ut med gråten. Marco säger att det är okej. De bor ju trots allt bara i huset bredvid. De kommer att ha babyalarmet med sig och turas om att gå hem en gång i halvtimmen.

När Anne tittade till Cora för bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att hon rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!
Anne och Marco har aldrig tidigare behövt ringa polisen. Men nu är polisen i deras hem, i deras liv. Och vem vet vad de kommer att upptäcka där?


Vad jag tyckte:
På andra sidan väggen är en nervpirrande historia som verkligen bjuder på andlös spänning. Ett enda litet ögonblick, ett enda litet val och så vänds hela ens liv upp och ned. Redan tidig anade jag vem den misstänkte var, troligen för att jag läst väldigt många thrillers som bjudit på ungefär samma upplägg. Men trots det lyckades ändå författaren behålla mitt intresse och få mig att vilja läsa bara ett enda kapitel till och så bara ett kapitel till. Det är skickligt när en författare får en att sitta som fastnaglad fastän man redan vet hur det kommer gå ( eller rättare sagt att man tror sig veta vad som ska hända). Dessutom lyckades även författaren finta bort mig ett tag och bjuda på en och annan överraskning framemot slutet!

På andra sidan väggen är en smart och underhållande thriller som bjuder på nervpirrande läsning. Anne är en stark karaktär precis som hennes make Marco, de känns trovärdiga i sin gestaltning och man förstår deras ångest och skräck. Det finns en kommissarie med som bjuder på sitt perspektiv av historien och som lyfter fram viktiga ledtrådar och frågor kring vad som hänt Cora. Men historiens huvudpersoner är just Anne och Marco. Språket är lättläst och bjuder inte på några större överraskningar, möjligen är det snarare lite för enkelt och författaren bjuder inte riktigt in läsaren att använda sin fantasi hela tiden.

Betyg: 4- / 5
Boken kommer från: Biblioteket
Andra som skrivit om boken: Lottens bokblogg, Bokraden och Monikas bokföring


4 kommentarer:

 1. Jag blev nog mest imponerad över att allt gick ihop på slutet, jag hittade inget som inte stämde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej faktiskt inte jag heller. Den höll ihop hela vägen faktiskt. =)

   Radera
 2. Den här står och väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har spännande läsning framför dig! =)

   Radera