söndag 8 januari 2017

Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson, Det magiska hjärtat

Handling:
Vad är det för konstigt med att vara rädd för döden? Om man dör finns man ju inte mer.”
Robertas bästa vän Charlotte är svårt sjuk. Hon behöver ett nytt hjärta – och det är bråttom. På en auktion hittar Roberta en jordglob som hon får veta är magisk. Om man lyckas utföra ett mycket speciellt uppdrag kan den uppfylla en önskan. Genast ser Roberta en chans att rädda Charlotte! Tillsammans med kompisen Eric gör hon allt för att Charlotte ska bli frisk. Men ska de hinna innan det är för sent?
Vad jag tyckte:
Kristina Ohlsson lyckas på ett helt magiskt sätt lyfta fram ett av de svåraste ämnen som finns att prata om/skriva om, nämligen döden, på ett varmt och kärleksfullt sätt.  Hon låter sina karaktärer prata om döden och varför den skrämmer dom så mycket. Kristina Ohlsson belyser det viktiga i att just prata om det och lära sig förstå varför vi är så rädda.

Det magiska hjärtat bjuder på en spännande gåta, ett mysterium som möjligen skulle kunna rädda Charlotte innan det är försent. Men till största delen upplever jag Det magiska hjärtat som en mer lågmäld berättelse där de viktiga frågorna om livet, döden, kärleken och vänskap står i fokus. Samtidigt lyckas Kristina Ohlsson med att tillför ljus och värme i sin sorgliga berättelse. Här finns inte bara döden utan också livet och hoppet.

En fin bok som känns viktig och som kan skapa många fina pratstunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar