måndag 9 januari 2017

Trojanerna av Lova Lovén

Lova Lovén, Trojanerna
Rec-ex från Zombie förlag, Tusen tack!

Handling:
ÖVER 300 DÖDA I MASSAKER PÅ HÖGSTADIESKOLA I MALMÖ
Så lyder rubriken i en lokal nyhetstidning, och händelsen är startskottet på en rad liknande katastrofer runtom i Malmö.
I Sverige.
I världen.
Trojanerna är en berättelse ur tre kvinnors perspektiv, om relationer i en modern apokalyps, ett samhälle som smulas sönder av paranoia och en odefinierbar fiende som våra krisförberedelser inte kan skydda oss mot. En präst, en kommunikatör och en telefonoperatör på SOS Alarm … mot det smygande hot som är trojanerna.

Vad jag tyckte:
Trojanerna är en grymt skicklig undergångs berättelse som utspelas här i Sverige, just nu och just den där närheten gör saker och ting extra skrämmande. Jag själv bor inte så långt ifrån Malmö, ett tiotal mil bara och det händer att jag befinner mig i Malmö eller i närheten. Så det gör läsningen en aningen mer skrämmande.  Dessutom så räcker det med att slå upp en dagstidning eller öppna Fcebbok så översköljs man av terrordåd och dödsskjutningar. Att Lova Lovén sedan är en grymt skicklig författare som verkligen kan konsten att skapa ett driv och nerv i sin berättelse gör ju inte saken bättre! Trojanerna skildras genom tre helt vanliga kvinnors perspektiv.

Trojanerna är en välskriven och intressant svensk apokalyptisk skildring som är riktigt spännande men samtidigt också bjuder på en del utmaning kring reaktioner och handlingar.  De sociala medierna används mycket i romanen precis som vi själva använder det varje dag.

Trojanerna är väl värd att läsa då det är en välskriven och spännande historia med både driv och intressanta karaktärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar