lördag 3 januari 2015

Ett försök till att avrunda det gånga året.

Det gånga året slutade i sorg men jag känner att jag måste få avrunda det på något sätt. Att distansera mig ifrån det tunga och tomheten här hemma. Avrunda årets läsning kan vara en välkommen distraktion i sorgen. 

Min tanke i början av året var att läsa utan krav och måsten, jag skulle helt enkelt bara läsa! Här kan ni läsa mer om det. Och jag tycker jag med råge nådde upp till mina "planer och mål" för 2014, speciellt när sluträkningen av årets lästa böcker landade på 171 stycken! Jo då det är sant, jag räknade det tre gånger innan jag trodde det själv! Så läst har jag verkligen gjort och det känns så härligt!

Det känns som om läsningen detta året verkligen blivit en aktiv del av mitt liv och en stor del har nog med bloggen att göra. Att skriva om utlästa böcker och även delta i aktiviteter såsom Lyrans tematrio, Annikas jerka och ibland kanske Top Ten Tuesday eller få svara på roliga enkäter har varit mycket trevligt och givande. Mitt skrivande här på bloggen har ju också ökat markant, 2013 skrev jag 77 inlägg på hela året men 2014 skrev jag 330!

Även att jag under hösten fått en del trevliga rec-ex ifrån författare och ifrån förlag har varit både roligt och inspirerande, jag hoppas på att få en del trevliga paket i min brevlåda även detta året.

I övrigt tänkte jag följa samma planer och mål som för 2014, att bara läsa! Möjligen jag tittar lite extra på vill läsa lista, plockar ett tips på tipslistan eller väljer ut en hyllvärmare. Vi får se helt enkelt!

Jag kommer inte orka göra en topplista i år, utan jag väljer att låna en lista ifrån Kulturkollo som de sammanställt. En lista med ett antal kategorier där man själv kan fylla i en passande författare. Det kommer i nästa inlägg.

2 kommentarer:

  1. Härligt läsår! Att bara läsa funkar för mig med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är så nöjd så =) Att bara läsa känns som en bra plan!

      Radera