söndag 4 januari 2015

Årets bästa böcker

Jag tycker att 2014:s läsning bestod av många bra böcker och många fina läsupplevelser. Årets innehåll har lutat åt deckare/thriller hållet med en hel del dystopier och YA-böcker, men där finns även ett par lite tyngre böcker i årets blandning. Bland dessa ska jag då försöka välja ut några av årets bästa.  En del baserade på att de fått just fem stjärnor men några för att de vuxit i sitt innehåll för mig sedan jag läst ut dom. Det är dock så många böcker i år som fått fyra av fem stjärnor, det gör det hela så svårt att välja ut några enstaka. Men här kommer några av de jag gillade allra bäst under 2014. En härlig blandning tyckte jag det blev, med varierande innehåll och tyngd.
Och så en sista som bubblare då jag fann att läsningen av den verkligen var en aha-upplevelse och det är Lars Bergs Gryning över Kalahari. 

5 kommentarer:

 1. Har läst 7 av de här och kan bara hålla med om dina omdömen :)

  SvaraRadera
 2. Eleanor & Park och Expeditionen var med på min lista också :). Jag älskar Främlingen av Gabaldon men den läste jag för några år sedan så den har aldrig varit med på bloggen tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är två riktigt bra böcker! Gabaldons serie är ju helt underbar!

   Radera
 3. Främlingen och Oceanen vid vägens slut är de enda jag har läst av dessa, men de är riktigt underbara böcker :) Två av böckerna du nämner, Eleanor & Park och Jag heter inte Miriam, är sådana böcker som jag är riktigt sugen på att läsa!

  SvaraRadera