tisdag 30 juni 2015

Natt i Venedig av Donna Leon

Donna Leon, Natt i Venedig


Handling:
I en blixthal kurva i de italienska dolomiterna kör en lastbil av vägen och spiller ut en fasansfull last. Inte långt därefter hittas en framstående advokat död i en tågkupé. Finns det ett samband mellan de båda tragedierna? Ledtrådarna för kommissarie Guido Brunetti till en sjaskig bar utanför Venedig, en knutpunkt i vad som visar sig vara ett kriminellt nätverk med kopplingar till högsta politiska ort. Ytterligare ett mord måste dock till innan rättvisan ens kan börja att ha sin gång …

Vad jag tyckte:

Jag tycker mycket om Donna Leons välskrivna deckare om kommissarie Guido Brunetti där livet i Venedig och Brunettis familjeliv är två delar som jag gillar extra mycket. Fallen i Leons böcker är också det av hög klass och är alltid intressant att läsa om. I detta fall så kommer Brunettis egna familj att ha en större roll än normalt vilket är spännande att läsa. Korruption, hämndlystna politiker,  maktlystna polischefer och ett Venedig som inte syns i turistbroschyrer skapar en tätt historia som rymmer mycket spänning. Donna Leon mixar skarp samhällskritik med en välskriven intrig som tillsammans ger en läsvärd berättelse. Allt med fantastiska miljöbeskrivningar och välgjorda karaktärsbeskrivningar. En lättläst deckare som gör en ständigt hungrig pga de många matbeskrivningarna!  

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst första delen i den här serien, men har lyckats hitta både andra och tredje. Tänkte kanske ta tag i tvåan till hösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lättlästa deckare men inte lättviktiga. Skön läsning och ofta riktigt underhållande. Matinslagen gör en konstant hungrig bara!

      Radera