fredag 26 juni 2015

Sommarlov med Kulturkollo: # Strandbryn

Sommarlov med Kulturkollo: # Strandbryn

Mina tankar går faktiskt inte direkt till havet utan istället till en liten insjö djupt inne i en skog. Med en tätt skog runtomkring, en mörk sjöspegel och en mättad tystnad. Det är den platsen jag föredrar framför havet.  När jag och kära sambon är ute och vandrar så är våra favoritrundor förlagda runt eller till en sjö.

Läsningen då? Vilka böcker utspelas vid en sjö? För att härma Anna på Kulturkollo lite så kan man ju välja Marie Hermansson även här, hennes fantastiska roman Skymningsland utspelar sig på en herrgård som ligger vid en sjö. En sjö som kommer spela en viktig roll i bokens handling.

 Jag tänker mig här en bok som har en lite mörk suggestiv stämning, en sommarkänsla med varma dagar och ljumma nätter, en herrgård/slott som ligger ödsligt till och så en sjö eller en damm.  Jag tror Carol Goodmans De döda språkens sjöar också kan passa in här.

Kan du komma med något tips som stämmer in på detta? Min sommartrötta hjärna vill inte komma på fler även om jag vet att jag läst flera böcker som har en sjö i sig.

Bilden är min och tagen i år på Midsommarafton.


2 kommentarer:

  1. Jag funderar på om jag kan komma på någon bok med en sjö - det borde ju finnas mängder men min hjärna har tydligen också gått på semester. Suggestiv bild du har tagit, nästan lite läskig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är samma med min hjärna! Fast jag inte har semester i år! Tack, den blev riktigt bra, var inte fullt så mörkt i verkligheten dock =)

      Radera