fredag 16 juni 2017

Bakom din rygg av Sofie Sarebrant

Sofie Sarenbrant, Bakom din rygg 

Handling:
Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör.

Ingenting är sig likt på Stefanos populära frisörsalong efter att Angelica börjar jobba där. Jenny, som länge har trånat efter Ste­fano, märker hur han nu blint lyder Angelicas minsta vink. Kort därefter börjar kunder med koppling till salongen att hittas mördade. Anklagelserna kastas fram och tillbaka mellan de tre frisörerna, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Vad jag tyckte:
Bakom din rygg är inte en vanlig deckare utan mer en psykologisk spänningsroman fylld av intrigerande frisörer, svekfulla vänner, rivalitet samt ett och annat mord. Jag blev riktigt förtjust i denna bok som är min första av Sofie Sarenbrant. Skarpsinnigt berättad men möjligt lite väl övertydlig emellanåt. Just valet av frisörsalong som utgångspunkt för en spänningsroman känns rätt nytt och annorlunda. Uppfriskande med en helt ny miljö!

Jag gillar känslan av en amerikansk såpa genom den glamour och flärd som är viktiga delar på Salong De Luca. För detta är en fashionabel salong som lockar det rika och kända. Bakom din rygg står din frisör och vips så har alla dina små hemligheter fått vingar. Men alltför många hemligheter kan lätt skapa kaos.

Bakom din rygg var lättläst och underhållande på många sätt. Sofie Sarenbrants rappa språk skapar driv och spänning som växer i takt med de korta kapitlen. Smart skrivet och jag fastnade direkt. Dessutom gillar jag att Angela, Jenny och Stefano skiftas om att berätta för att detta ger med djup åt berättelsen och vi får allas sidor av saken.  Slutet kom dock lite väl abrupt men det kan också beror på att det eventuellt kommer en fortsättning (?)

Betyg: 3+/5
Boken kommer från: Rec-ex från Bookmark förlag, Tusen tack
Andra som skrivit om boken: Johannas deckarhörna, Mysterierna, Boklysten, Just nu Just här,

6 kommentarer:

 1. Jag läste den här vid precis rätt tillfälle, när jag ville ha något lättläst, och som du skriver, något i stil med en amerikansk såpa med intriger, glamour och flärd. Jag kommer antagligen läsa uppföljarna också, det är planerat att bli en trilogi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behövs sådan här läsning med, lättläst, lättsmält men ändå rejält underhållande och trevligt.

   Radera
 2. Supersnyggt omslag och gillar idén med mord och hemskheter i frisersalonger :-) Jag har inte läst boken, väntar nog tills den kommer i pocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en liten ovanlig plats att utgå från! =) Men jag gillade det, lättläst, lättsmält men ändå rejält underhållande!

   Radera