torsdag 24 november 2016

Sedan du försvann av Morgan Matson

Morgan Matson, Sedan du försvann  
Rec-ex från Modernista förlag. Tusen tack!

Handling:
Det var Sloane som lyckades dra Emily ur hennes blyga skal och få livet att kännas spännande. Men precis innan det som skulle bli den mest episka sommaren någonsin försvinner Sloane!
Allt hon lämnar kvar är en Att göra-lista med tretton Sloane-aktiga uppdrag som Emily normalt aldrig skulle fått för sig att göra. Men tänk om uppdragen kan hjälpa henne att återfinna sin bästa vän?


Palla ett äpple mitt i natten?
OK, det är ju rätt enkelt.
Dansa till gryningen?
Visst. Varför inte?
Kyss en främling?
Hmmm
Emily har nu den här (oväntade) sommaren på sig - med den (totalt oväntade) hjälpen från Frank Porter - att bocka av sakerna på Sloanes lista. Vem vet vad hon kommer att upptäcka?
Bada naken?
Vänta lite vadå?


Vad jag tyckte:
Ibland behöver man något som bara är charmigt och fluffigt, något snällt som är som bomull för själen och som är lagom sockersöt. Sedan du försvann är precis en sådan bok, som en stor mjölkchokladkaka! 


Sedan du försvann är en coming of age skildring eller skulle man kanske kunna säga lära-sig-stå-på-egna-ben-utan-bästa-vännen-skildring. Det är sommar, solen skiner och livet borde leka. Emily och Sloane ska ju ha den mest episka sommaren någonsin. Men när Sloane försvinner så Emily själv. Inte direkt ensam men Sloane var ju ändå Sloane och utan henne är Emily väldigt vilsen och ensam. Sloane har lämnat en lista på saker hon tycker Emily ska våga prova. Punkt för punkt får vi följa Emily under denna episka sommaren där hon får chansen att se vad hon verkligen kan och vem hon egentligen är. För Sloane var en energikälla utan dess like medan Emily mest stod vid sidan om och bara följde med. Det finns även en nypa kärlek med i boken som är både charmig och gullig. 

Morgan Matson lyckas väl med att skildrar sina karaktärer på ett levande sätt där det sockersöta blandas med allvar och ett stänk mörker. Sedan du försvann är välskriven på ett lättsamt och underhållande sätt. Dessutom finns där en skön humor i boken som gör att jag fnittrar högt flera gånger. Sedan du försvann är en underhållande och charmig berättelse som jag varmt kan rekommendera om du är sugen på något lättläst och fluffigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar