lördag 14 januari 2017

Karriär i ondska av Robert Galbraith

Robert Galbraith, Karriär i ondska

Handling:
Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade – alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet.

Cormoran Strike blir alltmer övertygad om att polisen i sin utredning fokuserar på fel person, och tar tillsammans med sin assistent Robin saken i egna händer. Jakten leder dem till de tre andra misstänkta männens mörka och skrämmande världar, men medan alltfler fasansfulla handlingar begås, håller tiden på att rinna ut …

Vad jag tyckte:
Karriär i ondska är tredje boken om privatdetektiven Cormoran Strike och hans assistent Robin Ellacott. Första boken heter Gökens rop  och andra boken heter Silkesmasken. Denna tredje boken upplever jag som något mörka än de två tidigare delarna. Själva fallet är väldigt personligt och riktar sig främst mot Strike men även Robin hamnar i fokus för en mycket sjuk människa. Det finns en drag åt det mer makabra i denna tredje bok som är oväntat spännande och skickligt sammansatt.

Jag älskar fortfarande skildringen av London, den där lätta nyansen av gamla klassiska pusseldeckare blandat med en hint av hårdkokt privatdetektiv. Jag sveps lätt med och läsningen flyter på jämt och fint. Intrigen är väl uppbyggd och även om jag tror mig veta svaret så visar det sig att författaren lyckats lura iväg mig på helt fel håll.  Jag gillar verkligen Karriär i ondska och tycker det också är väldigt trevligt att vi i denna bok får veta ännu mer om Strike och Robin. Vi får ta del av en hel del förfluten historia från de båda. Dessutom gillar jag att Robin får en alltmer framträdande roll. Jag känner det som att jag bli alltmer involverad i dessa två personers liv och det är väldigt intressant att se hur Galbraith fördjupar inte bara själva deckargåtan utan också sina karaktärer.

Karriär i ondska är en smart och spännande deckare med en dragning åt det makabra hållet. Välskriven och väldigt läsvärd.

Betyg: 4+ / 5
Boken kommer från: Biblioteket
Andra som skrivit om boken: Fantastiska berättelser, Mysterierna, Boktokig och Deckarhuset

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om den här, men jag är nog mer intresserad av relationerna dem emellan och Robins hemliv än själva fallet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det är en av de stora fördelarna med serien tycker jag med. Relationerna mellan de två och så Robins liv. Hela serien är underbar faktiskt =)

      Radera